×

SENASTE NYTT

Kollektivet har korrumperats! Det lyriska miraklet har stillnat! Varje liten sidolänk har nystats ihop och slipats ner! Den oberoende rebellen "fikssion" har avrättats! Klicka här!

"Vi meddelar härmed våra läsare om att fikssion har erhållit utgivningsbevis och numera, i kontrast till våra flydda ystra ungdomsdagar av censurhot, har rätt till grundlagskydd*. Att vara ett kollektiv går inte längre an - en ansvarig utgivare måste anges. I god patriarkal ordning ordnade vi fram Rikard. fikssion filar vidare på sin korrumption och ställer sig till myndigheternas förfogande för att tigga om brödfödan. Om det går vägen erhåller vi ett bidrag från Kulturrådet och kan börja portionera ut en penning till våra aktade medarbetare, det vill säga till er. Oroa er inte. Att inordna sig i ledet kan ibland vara ett nödvändigt led i att luckra upp det." fikssions talesperson, 1 oktober 2010

I sann esoterisk upprorsanda skjuter vi upp vårt tionde nummer och serverar er istället nummer elva: AVRÄTTNINGAR. fikssion undersöker möjligheterna till mänsklig gemenskap, med utgångspunkt i mystik och offer. fikssion ger er illustrationer av Julia Bjernelind, Oskar Ek och Agnes Ivarsson. fikssion föreställer en huvudlös man som håller i en offerkniv och en brinnande bägare, med en labyrint i magen och ett kranium som kön. I vårt elfte nummer figurerar förutom redaktionen Moa Hildeman Togner, Madelene Logren, Molly Lindengren och Det hemliga rummet. Men framför allt handlar fikssion om möjligheten till transcendens som finns rotad i den mänskliga erfarenhetens monstruösa singularitet.

Vårt tionde nummer är tillsvidare höljt i dunkel, men till vårt TOLFTE kan ni skicka texter, idéer, illustrationer och förslag! fikssion fingrar ivrigt på tangentbordet för att knattra er till mötes. Temat ni ska underordna er är JA!, deadline 15/11-10. Välkomna in i vår uppfräschade tidskriftsaura.

redaktionen genom Hanna eller Nikolina

*Läs mer om möjligheten till yttrandefrihet här: http://www.rtvv.se/se/Internet/. Det kostar bara motsvarande 4 månadskort hos SL (studenttaxa) att ansöka om utgivningsbevis!**

**Nåja, om du köper fyra månadskort istället får du faktiskt fyrtio kronor över i plånboken.