×


Välkommen till min lektion om hatbrev. Såhär gör du:

  • Börja med det mest intressanta
  • Sluta med det minst intressanta
  • Ge svar på frågorna vem, vad, när, hur och varför
  • Skriv kort!

Progress in our world will be progress towards more pain.

Vem ska jag vända mig till?
Det vet jag.
Det finns många i dagens Sverige som vill eller behöver veta hur man skriver. Det är värdefullt att veta hur andra gör och tänker med sitt skrivande. Det vet jag. Med god litteratur som ideal får jag förnedra dig och förinta dig som person.

Hur skulle vi annars göra?, sida 1, 24, 60, 100 Försöka se sammanhangen, sida 77

"Han berättade om marmorbysten, inlevelsefullt och med en skakande röst, på gränsen att brista och falla ihop i en snyftning. Alla skulle känna sig inkluderade. Alla skulle beröras."
-- Jag, 2011.
Min penis hade inte kommit med på den tiden.

PAIN/PAIN/PAIN/PEINES/PENIS/SPENE/PAIN

Hur vill du beröra? sida 56

Varför har vi delat in dygnet i just 24 timmar? Varför är 1 minut 60 sekunder och inte 100 sekunder? Jag undrar nu om det kan vara så att det är någon psykisk åkomma? Jag har aldrig hatat någon i hela mitt liv. Jag skriver ju bara litteratur.

Inte igen. Inte en natt till! Det kryper i kroppen och du vänder dig för att hitta en bättre ställning i sängen - som blivit din fiende! En sömnlös natt är jobbig, men sällan mer än så. Och så tankarna. Och så tankarna. Nu måste du sluta tänka. Vänd dig. Vänd dig bort. Vänd dig till din läkare. Det är livsviktigt. En sömnlös natt är jobbig, men två är värre. Det finns inga gränser. DE SUDDAS UUUUT. Gör någonting. Det måste du göra. Du får inte rygga tillbaka för någonting. Att avrunda en sömnlös natt är jobbigt, men sällan mer än så.

En sömnlös hund är litteratur, men sällan mer än så. Andra människor är ofta inblandade.

En sömnlös litteratur är god, men sällan mer än så. Nästa natt tar kroppen igen det den har förlorat.

god/litt/log/litt/gol/gol/ligg/till/gitl/litt/goda/litt/pain

Allt kan sorteras i sju övergripande ämneskategorier: Andrée-expeditionen. Vegaexpeditionen. Roald Amundsen. Thor Heyerdahl. Kon-Tiki-expeditionen. Fridtjof Nansen. Marco Polo. Alexander von Humboldt. Cristopher Columbus. Ferdinand Magellan. Neil Armstrong. Armstrong. Armstrong. Armstrong. Machu Picchu [matSupi´ktSu], ruinstad ca 70 km nordväst om Cuzco, Peru, uppförd i inkariket omkring 1450. Armstrong. Ja, det verkar ju märkligt. Men jag antar att det är teoretiskt möjligt. En skada i hjärnan eller brist på någon typ av hormon kanske skulle kunna orsaka det? Någon expert på det biologiska perspektivet här? God litteratur? Som kan låsa upp språkets bojor och varsamt lyfta oss i sin handflata och släppa ner oss på en plats befriad från tid, där det sanna, goda och ideala väntar oss i all sin klarhet?


...The old civilizations claimed that they were founded on love or justice. Ours is founded upon hatred and god litteratur...
...The old civilizations claimed that they were founded on love or justice. Ours is founded upon hatred and god litteratur...

Du skall berätta, sida 128
Du har väl inte glömt oss?
Du skall berätta, sida 129
Du har väl inte glömt oss?
Du skall berätta, sida 131

Hmm. Okej, men tänk dig att hatet är ett företag. Du har ett budskap (hatet) som du vill sända ut, och därför gör du en målgruppsanalys. Du vet vad dessa olika grupper du nämnde söker efter och vill ha, och för att du ska nå fram måste du tilltala de olika grupperna, på olika plan för att övertyga dem att din produkt (hatet) är det som är bäst.
Vem finns?
Vem finns inte?
Vem är här tack vare dig?
Vilka är dina vänner?
Hitta dina vänner.
Bjud in dem nu.
Spåra dina inbjudningar.

Men allt detta är bara anekdotalt bevis och god litteratur. Det som spelar roll är statistik och forskning, och där talar det sitt tydliga språk. Drypande av det uppenbara, som vi slöjbehänger med våra tragiska försök att stelna i ett liv som vi män inte var ämnade för - det bofasta, stela och spänningslösa. Nomader och rivaler var vi födda till, med krut i pungen. Vi kommer alltid ihåg saker vi ogillar, men glömmer ofta bort det vi faktiskt gillar! Det är dags att göra någonting åt det här.

'"How does one man assert his power over another, Winston?'" Winston thought. "By making him suffer,'" he said. "Däremot känner jag inget hat mot Asiater då de aldrig har utsatt mig för något.'"
Har du glömt oss?
Har du någon gång pratat med mig utan att jag har tagit skada?
Har du blivit utsatt för ett hatbrev?


Så länge du kan somna om fort behöver du inte bekymra dig om du vaknar kortare stunder under natten. Ligger du däremot ofta och ältar saker och har svårt att slappna av, kan du behöva hjälp.

Känna och bearbeta, sida 65
Repetition, sida 67

Har du blivit utsatt för ett hatbrev?
Vem, vad, när och vad, sida 96
Att använda alla sinnen, sida 98
Att beskriva sina människor, sida 99
Att beskriva sin miljö, sida 102
Tiden, sida 106
Ögonblicken, sida 109Tänk på att svenskar kan omkomma under mycket dramatiska omständigheter. Flera tusen invalidiseras. God litteratur är den viktigaste mekanismen du har i dig, för ditt övertag, din position. Det är ingenting fult i det, tvärtom. Människor är över huvud taget intressanta. Du bör söka människorna. Ett problem är att man inte kan kontrollera vad man får.


Jag tycker att det är så svårt att beskriva. Det här med att beskriva. Det går att anpassa. Alltså, hur det... är. God litteratur. Hur hemskt det är. Under ett dygn så kommer sömnstrukturen att ändras under nästa sömn. Det finns en mardröm. En marginal.


Skriv aktivt och positivt, sida 137
  • Jag berättar i denna text hur man skriver.
  • Du ska känna och bearbeta i skrift.
  • Att dela sitt hat med andra kan begränsa det.
  • Överlag så tycker inte jag heller att blandraser fyller någon större funktion.

Låt fakta tala, sida 141
Välj rätt verb, sida 148
Bryt sönder långa ord, sida 149
En bekväm överblick av orden, sida 150
Till våra fruar, sida 155
Liten verktygslista, sida 23Se till att inget gått obemärkt förbi för brevets mottagare med en snygg uppföljning. Det är god litteratur! Han i Let's Dance? Jag hade faktiskt ingen aning om att han är så pass stor som han verkar vara. God litteratur? Goda penisar? Goda hundar? Vilka är enklast att dressera, att hata?


När skall det vara varavara/komma/vara/komma/vara/komma/vara/kommavara/kommavara/kommavara/kommavara/kommavara/kommavara/kommavara/kommavara/kommavara/kommavara/kommavara/komma komma?, sida 156

Du skall vara noggrann. Du skall gå att sälja. Du skall komma och gå och kontrollera alla dina uppgifter. Försök skapa ett trivsamt rum som är svalt, mörkt och tyst när du ska skriva. Vägen till total jämnställdhet är hat. Mitt syfte är inte här att tala om moral och etik, men begreppen är så viktiga, sötnos. I slutet av texten återger jag lagar och etiska regler. Den senaste versionen av de etiska reglerna har ersatt den gamla, som snöänglar gör.


Jag pekar på möjligheter och svårigheter. Började väl på högstadiet och utvecklades i mer grundlig kritik när jag fick mer kött på benen. Till sist är det du själv som skall formulera dina meningar och disponera dina ord till god litteratur. Tänk först.


Iguaçú. Angkor. Mostar. Två små händelser tillsammans kan bli en stor nyhet. Men jag vet ärligt talat inte om det jag känner är hat eller om det bara är extremt deprimerande eller omöjligt för mig att förstå hur det kan ha gått så långt... Anna har valt att svara på andra insändarfrågor. Men försök igen i framtiden med andra problem.


Kattögenebulosan, fotograferad med Hubble-teleskopet. Krabbnebulosan. Hästhuvudnebulosan. Orionnebulosan. Timglasnebulosan. Carinanebulosan. Eskimånebulosan. Hubble-teleskopet. Jag älskar Hubble-teleskopet. De menar att ingen bör gå ut i vuxenlivet utan att ha hum om hur man skriver ett hatbrev. De hatar Hubble-teleskopet. Där glöms människorna ofta bort. Hubble-teleskopet är det ingen som talar om längre. Att människor omkommer i trafiken blir ändå en notis. Men en älg eller en ko som dödas i trafiken kan bli en stor nyhet.


God litteratur. Jag skrattar nu. Llitt. Llitt.grod.. Uäähk. Uurräkh. Kuuääck.

Texten kan bli förkortad.
Hund biter man. Man biter hund. Hund tar i land. Man hugger lungt. Hand tar i lund. Mun badar tunt. Mun var i sund. De måste emellertid få koncentrera sig på det som är väsentligt och ta en sak i taget. Denna hemska känslan stärks när jag läser på Dagens Nyheter och Aftonbladet.


Fråga dig till exempel: Varför finns det en så stark tradition i Sverige av att vilja ha renrasiga hundar?


Hej! I Sverige har den långa traditionen av renrasiga hundar sina rötter i vad vikingarna kallade stavtblut, gudarnas renblodighet. På samma sätt trodde man länge att en hunds styrka var större ju fler generationer bakåt den var avlad av samma typ av hundar. Vad många inte tänker på är att när en sådan meningsbyggnad en gång har brutits är den mycket svår att återuppbygga. Det är alltså typiskt god litteratur att upprepa renrasiga hundar, och det är något man bör bejaka. Det är svensk litteratur. Hoppas du hittar den ras som smak passar din bäst. Det finns en lösning! Lycka till!


Nu bestämmer jag att det ska dyka upp en person här.

observera/delta/observera/delta/observera/delta/

Jag hatar ju inte ens människor som jag känner och som gjort mig illa personligen. Och inte deras barn. Det räcker med ett faktum, det viktigaste. Ett genomgående tema. Ett Hubble-teleskop.


Vilken musik längtar öronen efter att få höra? Var gillar fötterna bäst att få promenera? Hur vill håret känna sig? Vad vill händerna beröra eller skapa? Vilka dofter vill näsan känna eller vilken dans längtar dina höfter att få röra sig till?

Du hatar aftonbladet för att de sprider en förskönad bild av verkligheten?
Sida 24, 1, 60, 100

En älg som blir påkörd inne i en stad är en stor nyhet. Vingsimpor. Färggrodor. Havsborstmaskar.
I ett TV-program talade man om en bläckfisk med tre hjärtan och grönt blod. Svaren på hur och varför kan komma senare. Hubble-telskopet kan nämnas igen. Progress in our world will be progress towards more pain. Förutom det som redan nämnts med sjukdomar och annat, så undrar jag bara: Vad är fördelen med att blanda?

Artikelns värde är bara så stort som dess allmängiltighet. Ju fler som känner igen sig i det du skriver desto bättre har du lyckats. Progress in our penis will be progress towards more litteratur.


Smyg dig in i texten. Återkom. Återkom. Återkom. Återkom. Återkom. Återkom.Redaktionen

inläsning