×


Barnens rum
Barnens Rum Exklusiv och elegant högglanslackad italiensk sovrumsmöbel. Avsedd för 2 resårmadrasser 80 x 200 cm resp. 90x200 cm på ben. Yttermått 188x210 cm resp 208x210 cm, höjd 115 cm. Omonterad. Paketpris! Om du samtidigt beställer 2st resårmadrasser får du 750:- i rabatt.

I begynnelsen fanns ÖGH, och ÖGH fanns hos GUD, och ÖGH var GUD. Allt blev till genom henne och utan henne blev ingenting till av allt som finns till. Och hennes päls den skimrade i guld och gav ljus till världen. ÖGH:s näsborrar fladdrade och förberedde ett fnys som skulle förändra världens villkor för evigt. (Ett flimmer av allt som var tänkbart snabbspolades i ÖGH:s hjärna och miljoner år framåt såg hon en skål med grön botten där miljoner kryp var samlade och jublade åt de som gymnastiserade på det gröna. Runt de gymnastiserande sprang kryp som förevigade skeendet med lådor som blixtrade och ljudledande strutglassar vari de ställde den storslagna frågan hur känns det? För ÖGH var denna syn avgörande i beslutet om att fnysa, för hon föreställde sig att historien en dag skulle göra en loop då det var möjligt att i en apparat föreviga även den första fnysen och mångfaldiga den över världen.) Så blåste ÖGH liv i den första varelsen och hon kallade henne BARBIE (som grekerna sedermera kom att kalla barbaros, d.v.s. främling). Hon gjorde henne vacker att titta på med gyllene hårlockar, som dock var fejk för att inte överglänsa skapelsen. Ändå var Barbie något annat, och ÖGH fick inte nog av att titta på henne. ÖGH krävde att hon skulle gå fram och tillbaka och vicka på höfterna och pendla med armarna och kasta med guldhåret tills hon grät av skoskav. Det dröjde inte länge förrän ÖGH var kär, en ädlare form av egenkärlek, och hon ville känna på de på former hon skapat. Barbie var dum och kunde inte förstå att ÖGH bara ville väl så hon borrade sina stilettklackar djupt i hennes päls. Då kom ÖGH på idén att fnysa liv i Kan Endast Njuta. KEN var lika vacker som Barbie och ÖGH höll Ken mellan sina tassar och kittlade honom under hakan så att han jollrade av välbehag. Men Barbie var också intresserad och det dröjde inte länge förrän Ken fick upp ögonen för henne. Varför kan vi inte leva lyckliga i trekantig vällust? frågade ÖGH. Men Barbie och Ken ville bara ha varandra. Så skapades dubbelsängen. Det var ÖGH:s tredje misstag.Dörr med fasettslipad spegel. Klädstång och hylla samt 3 lådor i mitten, ytteravdelning med 4 hyllplan. Bredd 197,5 cm, höjd 200 cm, djup 51 cm. Folierad. Omonterad.


Ken: Kom hit, snäckan. Du är min ägodel.
Barbie: En del av mig vill inte det här. Men ägodelen vill väl... åh, Ken.
Ken: Måste se dig som det, inte tappa bort dig, ge mig handen. Såja...
Barbie: Och halsbandet, då? Diamanthalsbandet du gav mig. Det är underbart. Men det skaver så kring halsen.
Ken: Det glittrar.
Barbie: Det är glittret som skaver. Varför köpte du det. Det måste ha kostat.
Ken: Tänk inte på det älskling. Bara tyst nu. Kom hit istället.
Barbie: Ja. Jag kommer... vänta. Jag tar av mig halsbandet nu. Jag lägger det här. Kom ihåg.

ÖGH fnyser.

Ken: Vänta. Vad var det?
Barbie: Vad? Vad menar du?
Ken: Stå still. Herregud. Rör dig inte.
Barbie: Du skrämmer mig. Vad är det? Säg!
Ken: Stå kvar där. Hör du? Det krafsar.
Barbie: Åh...! Men vad ÄR det? Ken...?
Ken: Tyst. Det är nån i garderoben.
Barbie: ...
Ken: Visa dig!

ÖGH kliver ut och fnyser högfärdigt.

Ken: Vem är du?
ÖGH: Säger du att du inte minns! Och jag som tänkte att plast var ett mer hållbart material än så. Typiskt att jag inte följde min första impuls att använda grafen, då hade -
Ken: Svara nu så vi förstår.
ÖGH: Jag är Den Överdimensionerade Guldhamstern.
Barbie: Vad vill du?
ÖGH: Sluta lek och lek djur med mig. Jag har tråkigt.
Ken: Vem har sagt att vi leker? Vi som hade det så mysigt innan DEN DÄR saken kom hit!

ÖGH skuttar runt och sjunger.

ÖGH: Smälta huden. Stearinavlagringar tjocka på bordsytan... Jag vet vad ni leker, jag har sett det förut, ni leker människor, mamma-pappa-barn!
Ken: Nähä!
Barbie: Inte alls.
ÖGH: Stearin. Vanilj. Silverkottar! Fyll badkar med stearin och saltkar med vanilj! Hoppa hö och äta hinder! Hå hå he he hå hopp hopp!

Ken lämnar rummet. ÖGH gråter och det blir översvämning och sängen blir en båt.

Barbie: Gråt inte! Snälla du. Var inte ledsen. Vi kan leka djur om du vill.
ÖGH: Jag vill inte leka djur! Jag vill leka människa!
Barbie: Hur leker man då? Jag vet inte längre.
ÖGH: Flickan som finns där inne, ta ut henne och lek.
Barbie: Hennes blonda lockar, blåa ögonlock. Jag älskade henne en gång. Aldrig mer.
ÖGH: Nej nej nej... endast ÖGH har guldhår, riktigt guldhår.

Ken kommer in i rummet igen, vadar genom tårhavet.

Ken: Vad gör du? Pratar du med den där? Sluta med det!
Barbie: Men den...hon. Hon grät så. Jag kunde inte bara låtsas som ingenting. Ju.
Ken: Vem var det du pratade om? Med blonda lockar?
Barbie: Min flicka. Mina barndomsår. Hon var så vacker.
Ken: Sluta genast!
Barbie: Nej. Varför skriker du? Är du arg?
ÖGH: ÖGH ÄR ARG, TITTA PÅ MEJ KLAPPA MEJ BRY ER OM MEJ!
Ken: Jag kan inte vara här om den där ska vara här.
Barbie: Tvinga mig inte att välja. Vi kan leka alla tre, innan vi drunknar!
Ken: Vi har inte tid, vi har ingenting.
Barbie: Vi har varandra. Eller? Visst?
Ken: Sluta. försök inte. Jag vet nog.

ÖGH fnyser.

Barbie: Du vet ingenting. Jag älskar dig.
Ken: Du älskar det där djuret.
Barbie: Jag älskar er båda, varför skulle jag inte?
ÖGH: JAG SLICKADE AV SMULORNA FRÅN BORDET, JAG STÄDADE UNDAN DET VÄRSTA. Ingen är vackrare än ÖGH. ÖGH är vackrast i världen.
Barbie: Vad menar du? Vad är skönhet i såna fall?
ÖGH: ÖGH tycker nog att Barbie också är ganska vacker

Barbie fnissar.

Ken: UT härifrån... NU!
Barbie: Vi drunknar. Vi leker. Sluta nu!
Ken: Det går inte, det är för sent....
ÖGH: Guldhamsterbröllop. Det var en gång en guldhamster som skulle gifta sig med en som nästan hade guldhår, det såg ut som guldhår men det var inte äkta guldhår men det var ändå ganska vackert....
Barbie: Älskade. Gift dig med oss. Vi leker guldhamsterbröllop, vi leker sagoland. Det kan rädda oss.
Ken: Jag vet inte...jag vill inte... Jag fick inte så mycket. Jag fick aldrig leka. Jag bara minns en massa jag inte fick göra.
ÖGH: ...och hundratusen gäster kom och höhögarna var som Himalayas höjder och alla ville vara ÖGH men ÖGH var den enda som var ÖGH...

Kids Concept Sänghimmel Röd är en sänghimmel i mjuk tyll. Den är rund och sitter på en ring. Allt man behöver göra är att sätta en krok i taket och hänga upp den. Superenkelt och väldigt effektfullt. Med tygrosor och rankor. Längd: 240 cm. Diameter: 60 cm.Det sovrum som endast ska fungera som ett sovrum är de vuxnas. Barnens rum ska fungera som lekrum, sovrum eller ett rum som man är i, leker eller är tillsammans med sina kompisar i. Inredning i barns sovrum består som regel av en säng. Vad det sen ska vara för en säng är en annan sak, barnsäng, enkelsäng eller dubbelsäng kan vara nog så svårt att bestämma. Som tur eller otur är, finns det många olika sängar att välja mellan. Men det är som att fönstren blir till segel av glas och alla väggar en horisont utan sol. Ingen kan tala om hur det ska inredas. Salta vågor, såklart, och rosa skum reflekteras i Barbies hy, leende, ögon som en gång var så blåa som havet. Andra kan drunkna i henne. De borde hålla sig fast vid klipporna, även om de är vassa, karga, alldeles för mörka.
Molly Lindengren, Anna Sandwall, N.N