7


Taniga flickkroppar består bara av skrapsår.
Låtsaskroppar. Konstgräs. Falska förhoppningar falskt underlag balansen.

Ingen ska ha hela nyckelben. Geggig brun sörja innanför kläderna.
Rossla inandat grus hela natten.

Sedan gick vi upp till elvamanna. Otroliga ytor! Omöjligt stora mål. Typ halva laget slutade, vi slogs ihop med ett annat. Ny tränare. Elit- eller breddlag.

Familjer vid sidlinjen. Arga mansröster. Plötslig tystnad. Matsäck.
öppna munnen. ta på kroppen. märker inte av muskelförändringen. anstränger olika delar bredvid olika linjer.Komm Tar order i luften mellan stegen. Användbar kunskap. Fokuserar på fötterna medan kroppen fortsätter att arbeta de stora händerna kastar bollen. Fastnar i magen. Glöm inte mittfältet, din uppgift är kanten. Glöm inte att sprida ut er jämnt. Vi är ett lag. Lyssna inte på målvakten.

Tacklingstekniker.
Synkronisera kroppsdelarna. Andhämtningen och astman. Mognade först av alla, brösten som skumpade, det tjocka bruna håret som flög efter. Särskild sportbehå och sneglanden i omklädningsrummet. Omklädningsrum och normala flickor, bortalag.

  1. Äppellundacupen. Typ hemmaplan. Jag kommer ihåg när vi äntligen vann mot Timrå. Först blev det oavgjort, men sedan vann vi på straffar. De hissade mig efteråt.
  2. Heffnerscupen. Långt inne i skogen.
  3. Dalecarlia Cup. Med det obligatoriska lilldiscot och det stora coola där man aldrig kom in förutom sista året men då var laget så splittrat och sorgligt så ingen ville typ gå.
  4. Gothia. Dit vi aldrig kom och samma med den där i Norrland där man skulle spela mitt i natten för det är så ljust där dygnet runt.
  5. Kronsaft Cup, man fick dricka hur mycket jordgubbsaft man ville. Söt, god. Minns inte hur det gick för oss, troligen dåligt. Konstgräs.


Framåt tjejer! Ta ned den på de ömma växande brösten. Med vänstern. Med tårna. Med höften. Vafan, ingen nickningsteknik ju. Första träningen, första matchen. Turskorna på. Lämna smycken, INKLUSIVE ÖRHÄNGEN, hos föräldrar eller tränare. Piercingar kan ni ta när ni slutat på fotbollen.

spotta i gruset
spotta i benskyddet innan du spänner på det
linda plastiga vita tejpen
ladda grus i knäskålarna
tyngd i anfallsspelet
tackla prestationen ångestlöst
Grus innanför som svider och kliar i svetten.
Frågor för dumma för att ställas. För att tänkas. Ta vara på fotbollen nu.

gränser, vatten, ansträngningen.
Att kunna använda metaforerna efteråt. Att få tillfälle. Att röra kroppen sådär efteråt, som om fotbollen fanns kvar i ens närhet. Det tog inte slut. Att använda samma ord efteråt och inte tänka tillbaka, inte vara flicka, inte ha varit flicka. Sämsta matchen någonsin, gjorde tre mål men missade två. Tränaren tar en åt sidan: "har förstått att du är... kär... i en i laget". Aska i andedräkten. Sitta skamset i lilla rummet. Svetten kall efter ovanligt lyckad träning, hon kanske sade hej, mumla jakande. "Försök att inte tänka på det på matchen på lördag." Fan ändå, "du börjar förstå positionen i alla fall. Fokusera på det."

Det gick inte bra men du var bra.