×

Plagiatnär adjektiv
när kommer du?; när som helst, nära, när och fjärran, inte tillnärmelsevis, långt ifrån, på ett hår n., ytterst nära, göra ngn ngt för när eller förnär, skada eller kränka ngn, nära någon; ge näring, bröstmjölk, nära, närmare, närmre, närmst, på kort avstånd, nära-döden-upplevelse, näraliggande, närkontakt, närapå, närbelägen, närbesläktad, närbekant, närvaro ifrån, en nära varo icke-existerande, ett närtillstånd icke-nära, icke-näring som bortavaro. Närvaro som våld - när den försvinner.

1.1 Den gången han talade till mig i mitt flickrum för sista gången innan han for, tjugoåtta år tidigare, kom att bli ett oläkande kliande sår som förvisso krympte med åren, men vägrade försvinna helt och som kommer vara där fram till min död. Mitt barnhjärta brast där i rummet med den vita tapeten med blommor på, och jag blev aldrig den samma. Ingen av oss blev den samma. Jag tror inte att han någonsin insåg vidden av vårt samtal.

död substantiv -en -ar
(hungra) till döds, som förled i vissa vard.sammansättningar, även dö- med betydelsen ”oerhört”, döda v.; dödandet, dödbakad, dödbok, dödbränd, döddagar, döddansare, dödförklara, dödförklaring, dödlighet, dödsfall, dödsbringande, dödsbo, dödsbädd, dödsdag, dödsdrift, dödsönskan, död som beslut; död som avsked, död som förakt förskingring, död som vila välsignelse försoning, död som förbund förlåtelse försvinnande avslut. Död som slutgiltigt upphörande.

1.0 Min pappa dör i Köpenhamn i maj 2013. Det överraskade mig. Inte att han dog, men att han inte kunde vänta. Han var inte så gammal ännu. Sist jag såg honom var på min brors bröllop ett par år tidigare. Sammanbiten, trängd, rädd, skamsen. Men han var där. Han kände knappt igen mig, men jag gick fram och omfamnade honom och satt bredvid honom vid bröllopsmiddagen. Om jag vetat att det var sista gången jag såg honom hade jag frågat om han tänkte på vårt samtal ibland, om det funnits stunder då han ångrat sig. Om jag levde i hans inre så som han hade levt i mitt sedan dess.Etiketter: BECKMANS DESIGNHÖGSKOLA, HJALMAR BERGMAN, HELENA LIE, MATS O. SVENSSON, SARA GORDAN, NOBELPRISET I LITTERATUR, ONTARIO, NATURVETENSKAP© fikssion